Massages

Ontspanningsmassage
Een zachte, rustige massage met weinig knedingen en veel strijkingen die in een traag tempo worden uitgevoerd.

Sportmassage
Een stevige massage met knedingen, strijkingen en fricties die het lichaam helpen bij het afvoeren van afvalstoffen in de spieren na lichamelijke inspanning. Deze massage kan ook gekozen worden bij stijve spieren door spanning of als je niet van zachte massages houdt.

Triggerpoint-therapie
Triggerpoints zijn kleine spierknoopjes die een spier in gespannen toestand houden en vaak pijn uitstralen naar een andere plek in het lichaam. Je kan dan denken dat het probleem ergens anders zit dan waar het eigenlijk veroorzaakt wordt. Soms heb je al jaren (terugkerende) pijn en heb je al vanalles geprobeerd. Het kan zijn dat er een diagnose is gesteld zoals artrose, ischias, carpaal tunnelsyndroom, bursitis, hormonale migraine of magnesiumtekort. Misschien is dat inderdaad het probleem. Maar misschien wordt de pijn (ook) veroorzaakt door triggerpoints. Andere klachten waarbij het zinvol is om te onderzoeken of je triggerpoints hebt zijn kramp (b.v. in de kuiten), frozen shoulder, tennisarm, beperking in beweging, pijn in het SI-gewricht, hielspoor, KANS/RSI, hoofdpijn, whiplash, duizeligheid, oorsuizen, terugkerende misselijkheid, blijvende onverklaarbare pijn na een operatie, ongeval of valpartij, en nog veel meer! (vaak zal ik je vragen eerst een diagnose van een arts of fysiotherapeut te krijgen om ernstige aandoeningen uit te sluiten).

Ik kan samen met jou kijken of je triggerpoints hebt. Als die er zijn dan behandel ik ze, en ik leer je hoe je jezelf kan behandelen. Als ze eenmaal zijn gevonden ben je vaak vrij snel van je (pijn-)klachten af!

Pidjit
Een Javaanse pittige massage met knedingen, strijkingen en veel fricties. Met deze massage kunnen hardnekkige spierknopen weggemasseerd worden. Tegelijkertijd is hij ook erg ontspannend, juist omdat hij door de druk een grotere ontspanning geeft naderhand.

Voetmassage
Wie vindt het nou niet heerlijk om een voetmassage te krijgen? Dit is een stevige massage van de voeten en onderbenen. De voetreflexpunten worden gestimuleerd, de spieren worden losgemaakt en eventueel opgehoopt vocht wordt omhoog gemasseerd zodat het lichaam het af kan voeren. Een goede keus als je staand werk doet of veel hebt gewandeld. Heel effectief tegen het vasthouden van vocht in de voeten en enkels en bij vermoeide voeten. (alleen 0,5 uur)
let op: dit is géén voetreflexbehandeling

Zwangerschapsmassage
Als je zwanger bent kan je lichaam veel gevoeliger worden, terwijl het ook extra hard moet werken om je kindje te maken én jouw groeiende buik te dragen. Dan kan een massage heerlijk zijn. Vooral in de laatste weken geeft het verlichting en ontspanning. Je wordt in zijlig gemasseerd.

Je hoeft niet één massagesoort te kiezen.
Meestal leidt ons gesprekje vooraf tot het inzicht waar je extra druk of aandacht nodig hebt, en waar het zachter kan. Ik maak daarom meestal een massage op maat, in overleg met jou. Daarbij gebruik ik de verschillende technieken.

Massage is heel gezond, kan klachten verhelpen en je bewuster maken. Maar het is vooral gewoon lekker!

© 2023 | Copyright Margrietes Handen